Акция на МВР срещу купения вот се провежда в Симеоновград. Четирима души са задържани по

...
Акция на МВР срещу купения вот се провежда в Симеоновград. Четирима души са задържани по
Коментари Харесай

Полицейска операция срещу купения вот се провежда в Симеоновград

Акция на МВР срещу купения избор се провежда в Симеоновград. 

Четирима души са задържани по съмнение за купуване на гласове, оповестиха от полицията в Хасково.

Вътрешният министър Бойко Рашков следи на място дейностите на органите на реда и се чака по-късно да оповести елементи от акцията.

Открита е огромна сума пари и описи на хора с персоналните им данни в дома на кметицата на Симеоновград. По неофициална информация е арестуван мъжът на кметицата, заяви по-рано " Нова телевизия ". 

Списъците с имена на гласоподаватели са с данни от 2019 г, когато имаше избори за Европейски парламент. Част от тях са от Симеоновград, както и от околните села. В един от описите са отбелязвани имена, като за всяка политическа партия маркирането е ставало с друг цвят.

Вътрешното министерство разгласи в сряда, че започва " спецоперация в цялата страна против нарушение на политическите права на жителите и нарушавания на изборното законодателство, противопоставяне на стандартната престъпност и определяне на търсени лица ".

Министерство на вътрешните работи разясни, че акцията е разпоредена от основния секретар Петър Тодоров. В нея са ангажирани в оптимален размер полицейските сили, с които разполага Министерство на вътрешните работи. Освен чиновници на столичната и регионалните звена на полицията, вземат участие и екипи на националната полиция, жандармерията и специфичния отряд за битка с тероризма.

Операцията ще продължи до провеждането на изборите на 14 ноември.

*Статията се обновява
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР